11.10.2021. 20:09
0
Uhapšen osumnjičeni zbog dijeljenja piratske verzije filma "Toma"
Jedan od osumnjičenih za neovlašteno dijeljenje linka na kojem se nalazi film "Toma" po društvenim mrežama uhapšen je i u nedjelju saslušan u Tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal, gdje je priznao krivicu i detaljno iznio odbranu, rečeno je u tom tužilaštvu.

Svi oni koji su dalje neovlašteno podijelili ovaj link sa filmom "Toma", bit će također procesuirani, a trenutno se radi na njihovom pronalaženju - poručuju iz Tužilaštva.

Naime, tokom posljednjih nekoliko dana na društvenim mrežama uočeno je neovlašteno dijeljenje linka na kojem se nalazi film "Toma", a odmah po uočavanju tih nelegalnih radnji "MinaCord" i "CobraFilm", koji su i vlasnici autorskih prava, prijavili su sve nadležnim organima - Odjeljenju za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Istim povodom obaviještena je i Antipiratska agencija Srbije (SAPA), koja je tokom vikenda uočila više stotina linkova, koji su svi dalje procesuirani u saradnji s nadležnim državnim institucijama.

Podsjećamo, film "Toma" o životu jednog od najboljih pjevača i boema na ovim prostorima Tomi Zdravkoviću, premijerno je prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, a Dragan Bjelogrlić potpisuje režiju, scenario i produkciju.


(Admir Oručević)

TomaFilm
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.