7.1.2023. 9:45
4
Malagurski nastavlja da provocira: Čuvam mjesto u sali za Benjaminu Karić
Antipropaganda i histerija koju su sarajevski mediji i političari pokrenuli protiv filma „Republika Srpska: Borba za slobodu“, koji bi ovih dana trebalo da premijerno bude prikazan u Srpskoj, uštedila je najmanje milion dolara reklame, kazao je rpsko-kanadski režiser i producent Boris Malagurski, komentarišući optužbe koje se na račun njegovog najnovijeg ostvarenja plasiraju iz Federacije BiH.

“Najbolja promocija za Sarajevo”

On, poručuje da njegov javni poziv gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić da dođe na premijeru filma u Istočnom Novom Sarajevu, 11. januara, i dalje važi.

– Sve do posljednjih pet minuta do kraja premijere čuvaću joj mjesto u sali, nadajući se da će makar vidjeti tih zadnjih pet minuta filma koji toliko napada. Moj poziv je stvarno iskren, zato što bi mi bilo izuzetno žao da ostane na tome da je napadala film koji je, kao nijedan do sada, u najljepšem mogućem svjetlu snimio sve ono što Sarajevo ima da ponudi. Ona se, inače, stalno diči time da je Sarajevo otvoren grad i da svi tamo treba da dođu. Nema bolje turističke promocije Sarajeva od ovog filma. Snimali smo dronom lokalitete širom grada, govorili o kulturi i istoriji Sarajeva. Ne vidim šta je tu sporno, osim ako joj istorija ne smeta?! Ne želim da verujem da je to tako. Vjerujem da je ona tip političara koji je spreman da kaže: “OK, pogriješila sam. Film nije takav kako su ga drugi, koji ga takođe nisu gledali, opisivali, a ja sam u to povjerovala iz ko zna kakvih razloga” – kaže Malagurski, prenosi Srpska info.

 
4
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.