Poslije historijskog uspjeha i plasmana u playoff Konferencijske lige, banjalučki Borac je na žrijebu za ovu fazu takmičenja dobio Olimpiju iz Ljubljane.
Iako je postojala mogućnost da ih kuglice opet spoje sa grčkim Panatinaikosom, s kim su već odigrali neriješeno rezultatom 1:1, čini se da je prvak BiH mnogo bolje prošao na žrijebu, barem tako smatra Mladen Žižović, trener Borca, koji je govorio za Mozzart sport.
“Da smo mogli birati između Panatinaikosa i Olimpije, sigurno bismo izabrali tim iz Ljubljane zbog niza okolnosti, tako da je ovo povoljnija opcija za nas. Realno gledajući, mislim da imamo šanse za prolazak dalje. Videt ćemo kako će Olimpija izgledati u narednom periodu, pratit ćemo i analizirati, ali definitivno možemo biti zadovoljni žrijebom”, kazao je Žižović, pa dodao:
“Mi se pred sami početak jesmo nadali i potajno smo očekivali, za razliku od mnogih, da možemo napraviti rezultat. S ove tačke gledišta, to je lako reći, ali svaki normalan sportista nigdje ne ide bez očekivanja. Marljivo smo radili, trenirali i pripremali se, a kao plod svega došao je ovaj rezultat. Možemo biti ponosni na sve što smo uradili ove sezone za Borac, za Banjaluku i za cijelu BiH, posebno što je došlo vrijeme da malo promijenimo imidž koji vlada o nama”.
Žižović je potom dodao kako su mnogi osporavali njegovu ekipu, jer su ljubomorni na ono što radi, dodavši kako su se, svi koji prate fudbal u BiH, uvjerili da njegov tim ima kvalitet.
“Mnogi su nas osporavali, jer su ljubomorni na ono što radimo. Svi oni koji prate fudbal u BiH sada su se uvjerili da mi imamo kvalitet. Svi ostali koji osporavaju ovo što radimo, mnogi portali u BiH, nipodaštavaju uspeh, te zlurade komentare ne bih pominjao, kazao je Žižović, pa dodao:
“Naravno da je sve to populistički, ali mi je drago što se sada vidjelo da je kvalitet i dobar rezultat naš najbolji i najveći atribut i cilj”.