26.10.2015. 11:24
0
Abramovič sprema otkaz za Mourinha, želi dovesti Guardiolu
Jose Mourinho katastrofalno je otvorio novu sezonu u kojoj njegov Chelsea nakon deset kola ima samo 11 bodova i nalazi se daleko od premierligaškog vrha.

Sve se više spominje da je vlasnik Chelseaja Roman Abramovič pripremio otkaz portugalskom stručnjaku, a Telegraph donosi vijest da bi ga mogao naslijediti Pep Guardiola.
 
„Abramovič će po drugi put pokušati uvjeriti Guardiolu da prihvati posao na Stamford Bridgeu, ako Mourinho ne uspije izvući ekipu iz alarmantne krize“, piše Telegraph i tvrdi da posrednici već pokušavaju procijeniti je li Guardiola zainteresovan za Chelseajevu klupu.
 
„Mourinho tvrdi da neće biti smijenjen čak i ako Chelsea završi u sredini tabele, ali preoptimističan je. Abramovič će vjerovatno reagovati čim vidi da mu bježi plasman u Ligu prvaka“, stoji u tekstu britanskog lista koji napominje da je Mourinho nakon prvog otkaza 2007. godine od Abramoviča dobio 18 miliona funti.
 
Guardiola već treću godinu vodi Bayern s kojim mu ugovor ističe na kraju ove sezone. Pregovori oko novog ugovora nisu niti počeli, a britanski mediji ranije su pisali kako bi Pep sljedeće sezone mogao voditi Manchester City.
 
Daily Mail također donosi vijest da bi Mourinho uskoro mogao dobiti drugi otkaz u Chelseaju, a da bi se na Stamford Bridge mogli vratiti Carlo Ancelotti ili Guus Hiddink kao privremeno rješenje dok Guardiola ili Atleticov Diego Simeone ne budu slobodni za dovođenje.

(Nedim Pobrić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.