28.10.2015. 11:17
0
Wenger nakon poraza od Sheffielda: Nivo engleske Druge lige je naglo porastao
Trener Arsenala Arsene Wenger pohvalno je govorio o kvalitetu Championshipa, odnosno engleske Druge lige, nakon što je njegov tim eliminisan iz Liga Kupa od Sheffield Wednesdaya rezultatom 3:0.
Sheffield Wednesday, koji je trenutno devetoplasirani tim Druge lige Engleske, sinoć su savladali Arsenal.

Wenger je nakon poraza za domaće medije istakao da će se sada mnogo više posvetiti drugim takmičenjima.

"Kada bi sve bilo idealno, naravno da bih volio da smo pobijedili. Činjenica je da će se tim sada moći koncentrisati na preostala takmičenja, ali ne želim da koristim to kao izgovor", rekao je Wenger.

Naglasio je kako je sve više odličnih fudbalera i u Drugoj ligi.

"Kao što sam rekao i prije meča, zbog velikog broja stranih igrača koji igraju u Premier ligi imate sve više i više dobrih pojedinaca koji nastupaju u Championshipu, pa je shodno tome postalo sve teže nastupati sa mlađim sastavima protiv njih. Nivo lige je naglo porastao, pa samo iskustvo više nije dovoljno kako bi se pobjeđivali ovakvi mečevi, prosto nemate šanse", kazao je Wenger.
(Anadolija)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.