3.11.2015. 9:33
0
„Šestorica huligana su navijaču skakali po glavi, u potpunosti su ga unakazili“
Oko 15 navijača Malmöa napadnuto je u ponedjeljak navečer u Lavovu, gradu u kojem Šahtar igra svoje utakmice u Ligi prvaka.

Prema pisanju Aftonbladeta, švedski navijači napadnuti su ispred hotela, a jedna je osoba teško povrijeđena te je završila u bolnici. 

„Dočekalo nas je 25-30 osoba, svi u crnom. Čekali su nas kao nekakav odbor za doček“, rekao je Per Kindgren, jedan od napadnutih navijača. 

„Ne znam jesu li to navijači Šahtara ili navijači lokalnog kluba, kako god to mjesto nije sigurno. Petorica, šestorica huligana skakala su jednom navijaču po glavi. U potpunosti su ga unakazili“, rekao je šokirani Kindgren. 

Ukrajinska policija u potpunosti je zakazala, kao i sve ostale službe. Policajci su morali navijača voditi u bolnicu, a niko od napadača nije uhapšen. 

„Huligani su odradili posao prije nego što je policija došla. Bojim se da ćemo još gledati takvih prizora, jer ovdje vlada bezakonje“, poručio je Šveđanin.

Iz Malmöa, naravno, osuđuju ovaj čin, ali i upozoravaju svoje navijače.

„Uputili smo obavijest svim navijačima da stanje u Ukrajini nije idealno. Ukoliko žele doći ovdje, moraju znati da ne smiju isticati obilježja Malmöa te da se moraju vrlo dobro čuvati i biti na oprezu. Ukrajinska policija nije htjela čuvati naše navijače, zato je naša briga još izraženija nakon ovog napada“, poručili su iz kluba.

Inače, Šveđani javljaju kako je stotinjak navijača Malmöa u ponedjeljak doputovalo u Lavov, a očekuje se da će ih sveukupno biti oko 500 na utakmici.

(Nedim Pobrić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.