3.11.2015. 9:40
0
Zbog sukoba sa sudijama Mourinho kažnjen sa 40.000 funti i utakmicom suspenzije
Engleski fudbalski savez kaznio je trenera londonskog Chelseaja Jose Mourinha utakmicom zabrane zbog nesportskog ponašanja i nedoličnog odnosa prema sudijama na ligaškom meču protiv West Hama, javlja Anadolu Agency (AA).

Uporedo s tim, Moutinho je dobio i novčanu kaznu u iznosu od 40.000 funti.

Portugalac Mourinho je najavio da će se žaliti na presudu Disciplinske komisije, ali ukoliko njegova žalba „ne prođe“ naredni meč protiv Stoke Cityja gledat će sa tribina.

Podsjetimo, Chelsea je 24. oktobra poražen od West Hama kojeg sa klupe vodi hrvatski stručnjak Slvaven Bilić. Mourinho je na poluvremenu ušao u prostorije namijenjene sudijama i kritikovao ih zbog odluka na terenu. Oštre kritike na račun sudija nastavio je i u drugom poluvremenu, pa je isključen crvenim kartonom.

Nakon 11 odigranih kola u engleskoj Premijer ligi, Mourinhov Chelsea se nalazi na 15. mjestu, a jedna od glavnih tema britanskih medija je pitanje da li će portugalski stručnjak i pored loših rezultata ostati na klupi „plavaca“.

(Anadolija)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.