16.11.2015. 20:39
0
UEFA nakon napada u Parizu: EURO 2016 će se održati u Francuskoj
Krovna evropska fudbalska asocija UEFA je nakon terorističkog napada u Parizu, u kojem je poginulo 129 osoba, saopćila kako ne razmatra mogućnost neodigravanja EURO-a 2016 u Francuskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

"Više od tri godine sarađujemo s nadležnim tijelima kako bi razvili najviše odgovarajuće mehanizme koji bi garantovali siguran turnir i uvjereni smo da će se poduzeti sve potrebne mjere kako bi se sigurnost osigurala za sve prisutne", naveli su iz UEFA-e.

Podsjetili su da će se žrijeb za EURO održati 12. decembra u Parizu.

"Žrijeb za EURO će se održati, kao što je i planirano, 12. decembra u Parizu, a prvenstvo će se igrati od 10. juna do 10. jula sljedeće godine", navedeno je.


Pojedini stručnjaci su mišljenja da bi Francuska trebala prepustiti organizaciju turnira nekoj drugoj državi nakon terorističkih napada u Parizu prošle sedmice.

(Anadolija)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.