11.12.2015. 11:37
0
Arbitražni sud za sport odbio Platinijevu žalbu, ali...
Arbitražni sud za sport (CAS) odbio je žalbu Michela Platinija, predsjednika Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) koju je uložio zbog suspenzije od 90 dana izrečene od strane Etičkog komiteta Svjetske fudbalske federacije (FIFA).
Arbitražni sud za sport saopštio je da je komisija sastavljena od troje anonimnih sudija jednoglasno donijela odluku da se Platinijeva žalba odbije. Navedeno je da devedesetodnevna suspenzija u ovom trenutku ne nanosi nenadoknadivu štetu jednom od kandidata za predsjednika FIFA-e i predsjedniku UEFA-e pod suspenzijom.

Ipak, CAS je naložio Etičkom komitete FIFA da Platiniju ne produži zabranu u januaru naredne godine, kada ona ističe.

Podsjetimo, Platini je dobio suspenziju zbog sumnjive uplate na njegov račun od dva miliona švajcarskih franaka, koju je odobrio Jospeh Sepp Blather, predsjednik FIFA-e. Zbog istog slučaja i Blatteru je izrečena zabrana obavljanja bilo kakve funkcije u sportu od 90 dana.

(Anadolu Agency)
PlatiniSud
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.