14.1.2016. 14:13
0
Ronaldo i Alves se sukobili u hotelu, okršaj spriječili saigrači
Na nedavnoj dodijeli Zlatne lopte i proglašenju ekipe godine mediji su se najviše zabavljali praćenjem reakcija i gestikulacija zvijezda Barcelone i Real Madrida koje su dominirale izborom.

Nije ostalo neprimijećeno kako je Dani Alves „strijeljao“ pogledom Cristiana Ronalda. Fudbaler Barcelone bio je nezadovoljan konačnim poretkom u izboru za Zlatnu loptu. Alves smatra da je Neymar trebao biti ispred Ronalda.

„Ništa me više ne može iznenaditi u svijetu fudbala, ali ne mogu složiti s takvom razlikom u korist Ronalda. Da Messi nije dobio Zlatnu loptu, trebao ju je dobiti Neymar. Ali, osvojit će je on jednog dana“, prokomentarisao je Alves.

U španskim medijima procurio je razlog zašto je Alves pravio grimase gledajući Ronalda. Bliski susret „treće vrste“ dogodio se uoči izbora u holu Hyatt Hotela u Zürichu.
 
Brazilac je prišao Portugalcu i pružio mu ruku, a ovaj se odbio rukovati i skresao mu u lice: „Dosta mi je tvojih sr***. Prestani praviti idiota od sebe na društvenim mrežama.“

Alves je ostao potpuno zatečen, nije očekivao takvu reakciju. U međuvremenu je kraj njih prošao Andres Iniesta.

„Evo pravog sportiste“, rekao je Ronaldo i uredno se rukovao s Iniestom kraj zbunjenog Alvesa.

Tu se verbalni okršaj tek zahuktao.

„Svojim izjavama i porukama truješ odnose između Reala i Barcelone“, nastavio je Ronaldo s čitanjem bukvice Brazilcu. Alves se pribrao i uzvratio mu sarkastično:

„Niko to nije bolje radio od tvog prijatelja Mourinha.“

„Pusti me na miru“, odgovorio je Ronaldo i nastavio: „Fokusiraj se na svoje probleme i zaboravi na mene i Real Madrid.“

Prepirka se navodno pretvorila u glasnu i neartikulisanu galamu, a žešći okršaj spriječili su saigrači obojice igrača koji su ih razdvojili i smirili situaciju.

Ronaldo očito nije zaboravio što je Alves izjavio nakon posljednjeg „el clasica“, u kojem je Barcelona pregazila Real sa 4:0 usred Madrida.

„Ronaldo ima problem koji nije od jučer. Kada pobjeđuje stalno priča o sebi, a kada izgubi, nema ga nigdje i sve mu smeta“, rekao je Alves, a Ronaldo mu očito nije zaboravio.

(Nedim Pobrić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.