23.1.2016. 13:52
0
Iz Bayerna bijesni na FIFA-u: Neka daju Messiju nagradu dokle god bude igrao fudbal
Njemačka legenda Paul Breitner, inače savjetnik uprave Bayerna, u ekskluzivnom intervjuu za Goal.com iznio je oštar stav kluba prema FIFA-inoj Zlatnoj lopti, prenosi N1.

Piše: Haris Ahbabović

Breitner je bio račonaran pojedinim odlukama FIFA-e na nedavnoj dodjeli Zlatne lopte.

"Ako niko nije spreman promijeniti nešto, onda nam to glasanje i ne treba. Hajmo radije reći: 'Dok god Leo Messi igra nogomet, on će biti broj 1, a Cristiano Ronaldo broj 2'. Sve dok FIFA ne bude spremna i golmane i braniče tretirati kao fudbalere, sve dok kandidati za Zlatnu loptu igraju kao ofenzivni veznjaci ili napadači, ne treba nam Ballon d'Or!", rekao je Breitner.

Svoje mišljene je iznio i kapiten Bayerna, Phillip Lahm.

"Zašto Manuel Neuer ne bi osvojio Zlatnu loptu? Pa u 20 godina osvojio ju je samo jedan igrač koji nije bio ofenzivan, i to Fabio Cannavaro. Ali on nije pobijedio jer je bio najbolji igrač svijeta, nego je to bilo iskazivanje počasti Italiji i njenom kapitenu. Bila je to više nagrada za životno djelo. A prema tom kriteriju, Philipp Lahm je trebao dobiti Zlatnu loptu 2014. godine", napisao je Lahm u kolumni za Goal.com.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.