8.2.2016. 9:19
0
Primera: Modrić donio pobjedu Realu
U posljednjem nedjeljnom susretu 23. kola španjolskog nogometnog prvenstva madridski Real svladao je u gostima Granadu rezultatom 2:1.
Pobjedu kraljevskom klubu donio je Luka Modrić, koji je sjajnim udarcem pod prečku s oko 20 metara svladao domaćeg vratara.

Prije toga goste je u vodstvo doveo Karim Benzema u 30. minuti. Rela je zatim nizao prilike, ali umjesto povećanja vodstva u 60. minuti Youssef El-Arabi pogodio je za 1:1.

Izjednačujućem golu "kumovao" je Modrić, koji se na sredini terena sudario sa sucem, izgubio loptu, a u nastavku akcije domaći su došli do pogotka.

Ranije u nedjelju pobjedu je upisala i vodeća Barcelona, koja je na gostovanju u Valenciji pobijedila Levante 2:0, Real Betis je na svom terenu svladao Valenciju 1:0, a Celta Vigo i
Sevilla odigrali su 1:1.

Posljednji susret 23. kola u ponedjeljak navečer igraju Espanyol i Real Sociedad.

Na ljestvici vodeća Barcelona ima 54 boda. Katalonci imaju i utakmicu manje u odnosu na najbliže pratitelje, madridski dvojac Atletico s 51 i Real s 50 bodova.
(Fena)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.