28.2.2016. 17:33
0
Prekinut meč treće turske lige: Sudiju po terenu ganjao nezadovoljni navijač
Sudija je prekinuo utakmicu treće turske Spor Toro lige kada je jedan navijač utrčao na stadion i pokušao se obračunati sa njim jer je dosudio penal za gostujuću ekipu, javlja Anadolu Agency (AA).

Nemile i nesportske scene viđene su danas na stadionu Ada u turskom gradu Kutahyi gdje su snage odmjerile ekipe TKI Tavsanli Linyitspora i Beylerbeyia.

Posljednjih deset minuta domaća ekipa je grubo nasrtala na protivničke igrače, a sudija Firat Zengin je u tom periodu podijelio četiri žuta kartona.

Pred sam kraj prvog poluvremena i rezultata 0:0, sudija je zbog prekršaja u kaznenom prostoru dosudio penal za goste, što je naišlo na salve zvižduka i negodovanja, kako igrača, tako i domaće publike.

U momentima kada se spremao da pokaže drugi žuti karton domaćem igraču Hasanu Dulgerogluu koji je skrivio penal, na sudiju je nasrnuo navijač koji je sa tribina skočio na teren, a sudija se snašao i brzo otrčao u susret policiji i zaštitarima koji su brzo savladali izgrednika.

Sudija je pozvao svoje pomoćnike i u pratnji policije napustio stadion.

Odluku o tom događaju i prekinutom meču će naknadno donijeti Fudbalski savez Turske.

(Anadolu Agency) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.