17.4.2016. 11:25
0
Danas derbi Slobode i Širokog: Nakon što je Muminović branio protiv Želje, Pirić ponovo na golu Slobode
Golman tuzlanske Slobode Kenan Pirić oporavio se, jučer je trenirao i po svemu sudeći danas će ponovo zauzeti svoje mjesto u ekipi koja na Tušnju dočekuje Široki Brijeg

Piriću je uoči kup utakmice sa Željezničarom pozlilo, osjetio je slabost, te je mjesto čuvara mreže prepustio mladom Aziru Muminoviću.

Na istoj utakmici, zbog bolova u predjelu zadnje lože igru je sredinom prvog poluvremena napustio Haris Mehmedagić i vjerovatno ga neće biti u sastavu za današnju utakmicu protiv Širokobriježana.

Unatoč svemu, u taboru Tuzlaka vlada optimizam pred današnji duel.

-Očekujemo tešku utakmicu protiv ekipe koja želi izaći u Evropu. Sigurno je da na Tušnju imaju neku svoju računicu, ali imamo je i mi. Naravno, očekujemo pobjedu koja će nas još više približiti cilju, a to je titula prvaka - izjavio je za Fenu pomoćnik šefa stručnog štaba Husrefa Musemića Amir Spahić.

Sloboda i Široki Brijeg dosad su se na Tušnju sastajali 13 puta, a samo dva puta uspjeli su pobijediti gosti. Sloboda je trijumfovala šest puta dok je pet susreta završeno bez pobjednika.

Utakmica Sloboda-Široki Brijeg igra se danas od 15,30 sati.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.