24.4.2016. 18:00
0
Rijeka slavila, a Sušić strijelac vodećeg gola za Hajduk
U okviru 33. kola hrvatskog prvenstva, Rijeka je na Poljudu danas nakon preokreta savladala Hajduk rezultatom 2:1 i ostala na -4 boda za vodećim Dinamom. Hajduk je do vodstva došao u 25. minuti.

Ivan Mastelić je odlično vidio kako Tino Sven Sušić utrčava u prazan prostor i idealno ga uposlio, a bh. reprezentativac je prizemnim udarcem pogodio suprotni ugao gola Ivana Vargića. 

Do kraja prvog poluvremena domaćini su bili opasniji, ali se rezultat nije mijenjao. U nastavku je na teren izašla neka druga, puno odlučnija Rijeka. Gosti do izjednačenja dolaze u 56. minuti preko Marka Vešovića, koji je u igru ušao tri minute ranije. U 61. minuti zabilježena je sporna situacija u šesnaestercu Rijeke. Korner je izveo Hrvoje Milić, na drugoj stativi Julian Velazquez glavom pokušava vratiti loptu pred vrata Vargića, ali rukom loptu zaustavlja strijelac Vešović. Sudija Fran Jović iz Zagreba pokazao je na korner uprkos brojnim protestima domaćih, prenosi Avaz.

Rijeka je nakon toga pojačala ritam, a do potpunog preokreta stigla je u 79. minuti. Florentin Matei, koji je 10 minuta ranije zamijenio Marina Tomasova, s lijeve je strane ubacio u peterac Hajduka gdje Mario Gavranović nije imao težak posao za konačnih 1:2.


Anesa Agović

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.