12.5.2016. 19:13
0
"Volim da razgovaram sa Allegrijem, jako mnogo se šalimo"
Mario Mandžukić (29), fudbalski reprezentativac Hrvatske izjavio je da je došao u Juventus i iz razloga što ga je žarko želio dovesti trener Massimiliano Allegri, javlja Anadolu Agency (AA).

Hrvat je u „staru damu“ stigao prošlog ljeta iz Atletico Madrida i tokom ove sezone postigao 12 golova u svim takmičenjima.

„Došao sam u Juventus prije svega što me Allegri stvarno želio u svom timu“, kazao je Mandžukić za italijanske medije i nastavio:

„To je bio jedan od glavnih razloga da izaberem Juventus. U početku nam je trebalo vremena da upoznamo jedni druge. Bio sam novi u timu i nisam poznavao Allegrija dobro, jer nikada nisam radio s njim. Nakon kratkog perioda počeli smo da se sve bolje i bolje razumijemo, sada se savršeno razumijemo. On je sjajan čovjek, a za mene je to jako važan kvalitet. Volim da razgovaram s njim, jako puno se šalimo. Allegri je također i veliki trener, zna jako puno o fudbalu. Imamo super odnos.“

Mandžukić je svoju sjajnu karijeru počeo u Marsoniji, nastavio u Zagrebu iz kojeg je prešao u gradskog rivala Dinamo. Hrvatsku je napustio 2010. godine kada je potpisao za njemački Wolfsburg. Zatim prelazi u minhenski Bayern, a potom u Atletico Madrid. U junu 2015. potpisao je četverogodišnji ugovor sa šampionom Italije. Za Hrvatsku je odigrao 65 utakmica i postigao 21 gol. 

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.