24.5.2016. 10:22
0
Mourinho počinje razgovore sa Manchester Unitedom
Manchester United je uvijek bi ona vrhu Mourinhovih želja, sada mu se ukazala prilika da ostvari tu želju, kaže Schmeichel.

Nakon što je Manchester United u ponedjeljak otpustio menadžera Louisa van Gaala, britanski mediji javljaju da će njegov nasljednik biti Jose Mourinho. Prema istom izvoru Portugalac danas dolazi na početak razgovora sa klubom sa „Old Traforda“, javlja Anadolu Agency (AA). 

I dok niko iz Manchester Uniteda ne želi ništa zvanično potvrditi, britanski mediji se bave analizama da li je Mourinho pravo rješenje za „crvene đavole“. Mnogi ugledni bivši igrači iznose svoja mišljenja o ovoj temi. 

„Mourinho je u prošlosti padao u odnosu sa sportskim direktorom, sa predsjednikom i sa timskim doktorom. Vjerujem da će u Manchesteru sve to preispitati. Isto tako, siguran sam da svaka odluka mora biti odobrena od sir Alexa Fegrusona i sir Bobbyja Charltona. Bez njihovog 'da' za njegovog dolazak, on ne bi ni došao. Stoga, ako Mourinho dođe, onda je on pravi izbor“, kaže Peter Schmeichel, legenda kluba i dodaje: 

„Manchester United je uvijek bio na vrhu Mourinhovih želja, sada mu se ukazala prilika da ostvari tu želju. On je spreman, ali mora se vratiti fudbalskim vrijednostima kluba. Stvoriti veoma jak tim u kojem igraju zanimljivi igrači koji stvaraju šanse i postižu golove. Dakle, vratiti sve ono što je nestalo.“ 

Tokom svoje velike trenerske karijere Mourinho je vodio Benficu, Uniao de Leiriju, Porto, Chelsea, Inter i Real Madrid. Osvajao je naslove nacionalnog šampiona u svajkoj zemlji u kojoj je radio, a sa Portom i Interom uspio se popeti na krov Evrope. 


(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.