24.5.2016. 17:36
0
UEFA kaznila United i Liverpool zbog uvreda, bacanja predmeta i blokiranja stepenica na stadionu
Evropska fudbalska federacija (UEFA) novčano je kaznila engleske klubove Liverpool i Manchester United zbog uvredljivog skandiranja njihovih navijača u međusobnim duelima u Ligi Evrope, javlja Anadolu Agency (AA).

Oba kluba su zbog nedozvoljenog skandiranja kažnjena sa po 40.000 eura, s tim da će 20.000 morati platiti odmah, dok je druga polovina iznosa uslovna kazna na period od dvije godine. Dakle, ako njihovi navijači ponove slične prestupe moraće platiti još 20.000 eura. 

Uz to i Liverpool i Manchester United su dodatno kažnjeni zbog drugih incidenata, kao što su ubacivanje predmeta u teren, blokirano stepenište... Liverpool je kažnjen sa dodatnih 17.000 eura, a uz to im je naloženo da u roku od 30 stupe u kontakt sa Manchester Unitedom i saniraju štetu koju su izazvali njihovi navijači. Klub sa „Old Traforda“ moraće uplatiti dodatnih 18.000 eura. 

U susretima osmine finala Liverpool je bio uspješniji slaviši sa ukupnih 3:1 (2:0 i 1:1). 

Liverpool se suočava i sa još jednom kaznom zbog tuče njegovih navijača sa pristalicama Seville pred početak finala Lige Evrope u Baselu. Španski tim je osvojio pehar pobijedivši sa 3:1. 

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.