25.5.2016. 10:03
0
"Dolazile su brojne ponude, ali volio bih još ostati na Koševu"
Haris Duljević, kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo, iako je u ovoj godini stekao status reprezentativca Bosne i Hercegovine, kaže, nije zadovoljan sezonom.

"Iskreno, nisam zadovoljan. Mogli smo mnogo toga uraditi, ali nismo dali svoj maksimum. Ostali smo bez Evrope. Svima nam je žao, ali šta ćemo?! Život ide dalje...", rekao je Duljević za Anadolu Agency (AA), te dodao:

"Nadamo se da ćemo se za sljedeću sezonu što bolje spremiti, dati sve od sebe na pripremama kako bismo sljedeće godine izborili Evropu".

Duljević će danas putovati u Švicarsku, gdje će u St. Gallenu 29. maja igrati za A reprezentaciju BiH u prijateljskoj utakmici protiv trostrukog i aktuelnog prvaka Evrope, Španije. Potom, sa dijelom saigrača iz nacionalnog tima putovat će u Japan, u kojem će BiH nastupiti na Kirin kupu od 3. do 7. juna.

"Završili smo sa ligom i sve misli sam preusmjerio na reprezentaciju. Moramo dati maksimum u narednim utakmicama kako bi nastavili sa dobrim rezultatima (u martu u test susretima BiH pobijedila Luksemburg 3:0 i Švicarsku 2:0, op.a.). Drago mi je što me selektor Mehmed Baždarević ponovo pozvao. Vjerujem da sam ispunio očekivanja u prijateljskim susretima s Luksemburgom i Švicarskom. Želim nastaviti u ovom ritmu, da se još više dokažem, odnosno pokažem u još boljem svijetlu da bi i u budućnosti dobijao pozive u reprezentaciju", kazao je Duljević, a na pitanje da li BiH može "pokazati zube" i super jakim Špancima, odgovorio:

"Zašto da ne? Siguran sam da možemo ravnopravno igrati sa svakom reprezentacijom na svijetu".

U proteklom periodu dobijao je mnogo ponuda. U FK Sarajevo očekuju da će i u predstojećem prelaznom roku brojni inostrani timovi ponovo "pikirati" Duljevića.

"Dolazile su brojne ponude. Međutim, sretan sam u FK Sarajevo i volio bih još ostati na Koševu. No, ako bude konkretna i ponuda koja se ne odbija, normalno da kao i svaki igrač želim napredovati i izgraditi i internacionalnu karijeru", istakao je Duljević.

Naglašava da se ne opterećuje eventualnim odlaskom u inostranstvo, tim prije što će i Premijer liga BiH sa 12 klubova od naredne sezone biti još jača, tj. kvalitetnija. Navijačima Sarajeva poručuje kako ih saigrači i on iduće takmičarske godine sigurno neće razočarati, naprotiv:

"Prije svega vjerujem da ćemo se dobro posložiti. Ići ćemo na duplu krunu. Želimo obradovati naše navijače". 

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.