7.6.2016. 20:01
0
Doktorica Eva Carneiro se dogovorila sa Chelseajem: Klub joj uputio izvinjenje
Nekadašnja doktorica Chelseaja Eva Carneiro dogovorila se sa londonskim klubom drugog dana suđenja zbog nezakonitog otkaza, javlja Anadolu Agency (AA).
Carneiro je također odustala i od tužbe protiv Josea Mourinha za seksualnu diskriminaciju. 

Doktorica je u ponedjeljak odbila nagodbu u iznosu od 1,2 miliona funti, a u utorak je trebala svjedočiti na sudu. 

Ipak, postignut je dogovor, ali su uslovi veoma povjerljivi. 

Chelsea je na klupskoj stranici naveo da žali zbog okolonosti koje su dovele do toga da Eva napusti klub i izvinjava se njoj i njenoj porodici zbog toga što su, kako se dodaje, bili izloženi stresu. 

"Dr. Carneiro je uvijek ispred svega stavljala interese igrača. Ona je veoma kompetentna i profesionalna ljekarka. Bila je važan član medicinskog tima Chelseaja i želimo joj uspjeh u nastavku karijere. Jose Mourinho se također zahvaljuje Evi na podršci i posvećenosti i želi joj uspjeh u daljem radu", navodi se u saopćenju. 

Podsjetimo, Carneiro je tužila Chelsea zbog otkaza koji joj je uručen nekoliko sedmica poslije sukoba sa Mourinhom koji je tada vodio londonski klub. 

Carneiro je na utakmici sa Swanseom prošle godine utrčala na teren kako bi pomogla Edenu Hazardu koji je izgledao povrijeđen. Mourinho je poslije utakmice rekao da je Carneiro postupila naivno, da se ne razumije u fudbal i za remi sa Swanseom okrivio je upravo ljekarski tim. Mourinho je ubrzo protjerao Carneiro sa klupe i zabranio joj pristup treninzima tima.
(Anadolu Agency)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.