21.6.2016. 17:34
0
Sindikat hrvatske policije: Huligani će prekinuti utakmicu napadom na sudiju!
Sindikat policije uputio je dopis hrvatskim vlastima, kojim upozoravaju na saznanja do kojih su došli u razgovorima s policajcima koji trenutno obavljaju dužnost u Francuskoj za vrijeme održavanja Evropskog prvenstva u toj zemlji.

"Kolege iz hrvatske policije očito ovaj kao i većinu drugih problema u osiguranju nogometnih utakmica za vrijeme trajanja Europskog prvenstva nisu shvatili ozbiljno, što i je jedan od razloga nastale situacije", navodi se u saopćenju. 

Dodaje se kako imaju saznanja da će na današnjoj utakmici između Hrvatske i Španije huligani ponovo pokušati napraviti prekid, i to navodno nakon 30 minute, kako se kazuje, napadom na sudiju utakmice od strane jednog navijača.

Iz sindikata policije također ističu da je MUP Hrvatske u Francusku jučer poslao još samo četiri dodatna policijska službenika što svjedoči da je cijela situacija neodgovorno i neozbiljno shvaćena.

Apeliraju na predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović da poduzme konkretne mjere s ciljem poduzimanja dodatnih mjera osiguranja te da iskoristi politički utjecaj zbog ostvarenja bolje saradnje hrvatske i francuske policije. 

Utakmica Hrvatska-Španija u grupi D igra se večeras u 21.00 sat.

(Anadolu Agency)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.