28.6.2016. 13:22
0
Legenda Sarajeva nakon pobjede Islanda protiv Engleske: Igrači manjih reprezentacija igraju sa više srca
Evropsko nogometno prvenstvo u Francuskoj bliži se završnici. Ljubitelji nogometa diljem BiH mogli su uživati u velikom broju utakmica na smotri najboljih ekipa Evrope, a krajem ove sedmice, tačnije 30. juna počinju četvrtfinalni dueli.

Osmina finala EP-a donijela je nekoliko iznenađenja, a najviše je iznenadila reprezentacija Islanda koja je sinoć izbacila Englesku. Razočarala je i selekcija Španije koja je izgubila od Italije s 2:0. Branioci titule prvaka Evrope u tom meču su bili u potpunosti nadigrani, tako da ''Furiju''  vjerovatno očekuje potpuna rekonstrukcija i podmađivanje ekipe.

O završnici Evropskog prvenstva nešto više je rekao Predrag Pašić, legenda FK Sarajevo i reprezentativac bivše Jugoslavije, koji u izjavi za Fenu ističe da je uživao u svakom meču prvenstva Evrope, ali da ne može prognozirati koja ekipa bi mogla podići pobjednički pehar.

- Svaka utakmica Evropskog prvenstva donosi nešto novo, tako da je teško prognozirati ko bi mogao pobijediti. Navijao sam za Hrvatsku koja je igrom u grupnoj fazi pokazala da je jedan od najvećih favorita, a onda im se desi loš dan protiv Portugala i slabiji tim pobijedi. Pozitivno sam iznenađen igrom Italije koja je podmladila tim, kao i reprezentacijom Francuske kojoj će domaći teren biti velika prednost u odnosu na ostale timove – rekao je Pašić.

Pašić ističe da je povećanje broja ekipa na prvenstvima Evrope odlična stvar za ''male'' reprezentacije koje na ovaj način imaju priliku da izađu na evropsku scenu i pokažu šta znaju, te da se na takmičenju može primijetiti veća volja i želja igrača koji ne nastupaju u najjačim evropskim ligama.

- Igrači koji nastupaju u najvećim evropskim klubovima i najjačim ligama ne igraju s toliko duše i srca kao igrači koji dolaze iz manjih klubova i zemalja. Mislim da je to dosta utjecalo na neke rezultate, posebno na pobjedu Islanda protiv Engleske - naveo je.

Dodaje da ostaje žal što na Evropskom prvenstvu nema reprezentacije BiH.

- Sigurno je da u ovakvom sistemu takmičenja BiH ima ekipu koja može da učestvuje u završnici. Uspjeh u Japanu pokazuje da i mi imamo mlade igrače na koje možemo računati. S optimizmom gledam budućnost selekcije BiH i mislim da ćemo se vrlo brzo pojaviti na evropskom ili svjetskom prvenstvu – zaključio je Pašić.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.