12.7.2016. 11:21
0
Sloboda 'generalku' igra u petak protiv Zvijezde iz Gradačca
Nogometaši tuzlanske Slobode, nakon povratka iz Jerusalema gdje su igrali utakmicu protiv Beitara u pretkolu Evropske lige, dva dana su trenirali na Tušnju, a danas odlaze na mini pripreme u Etno-selo Stanišići kod Bijeljine.

Prvi trening imali su jutros u 9 sati, a u Stanišiće će otputovati oko 13 sati, gdje će oko 18 sati imati drugi trening.

Sutra je dogovorena kontrolna utakmica protiv lokalnog kluba Zvijezda 09, dok je povratak u Tuzlu planiran za četvrtak u popodnevnim satima.

Generalnu probu uoči početka prvenstva Sloboda će imati 15. jula na Tušnju protiv Zvijezde iz Gradačca, a susret je zakazan za 18 sati.

Početak prvenstva po novom sistemu sa 12 ekipa uslijjedit će 23. jula, dok će Sloboda svoju utakmicu protiv Olimpica odigrati dan prije.

Tuzlaci su od početka priprema odigrali tri pripremne i dvije službene utakmice. Pobijedili su Olimpiju iz Ljubljane 2:0, dok su poraženi od Lokomotive (Zagreb) 2:0 i Domžala 6:1. U Evropskoj ligi s Beitarom su u Zenici odigrali 0:0, a u Jerusalemu su poraženi 1:0 i oprostili su se od ovog takmičenja.

Ekipi trenera Husrefa Musemića priključio se oporavljeni Haris Mehmedagić, dok je iz kluba najavljeno da će novi igrači Aleksandar Lazevski i Ivan Fatić konačno dobiti radne dozvole, kako bi mogli igrati za Slobodu.

(FENA) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.