20.7.2016. 21:47
0
Nova prvila u Premiershipu: Za svako svađanje sa sudijom i vrijeđanje istog kazna je crveni karton
Igrači u Engleskoj dobijat će ubuduće kartone ako im ponašanje na terenu bude dostiglo "nivo koji se ne toleriše", u šta spada i agresivna rasprava sa sudijom, saopćili su danas iz FA-a, prenosi beogradski Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

Crveni karton dobijat će se ako neki igrač bude koristio uvredljiv jezik ili gestikulirao prema sudijama. Ponašanje u tehničkim zonama također će biti pod većim nadzorom. U poslednjih pet sezona nijedan igrač nije isključen zbog vrijeđanja sudije, ali je predsjednik Premier lige rekao da postoji briga da igrači "prelaze granicu".

Prekršaji koji sada mogu da donesu žuti karton: vidno nepoštovanje prema bilo kojem sudiji, agresivni odgovor na odluke, unošenje u lice, zatrčavanje ka sudiji da se buni protiv odluke, uvredljiv, agresivan ili pogrdan rječnik ili gestikulacija prema sudijama, fizički kontakt sa bilo kojim sudijom na neagresivan način. Osim toga, bar jedan igrač mora da dobije žuti karton ako dvojica ili više njih okruže sudiju.

Novi prekršaji za crveni karton su: ako se igrač suoči sa sudijom i koristi uvredljiv, agresivan ili pogrdan rječnik ili na sličan način gestikulira prema njemu, kao i fizički kontakt sa bilo kojim sudijom na agresivan način prilikom suprotstavljanja.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.