5.8.2016. 19:17
0
Berlusconi prodao Milan za 740 miliona eura
Predsjednik Milana Silvio Berlusconi je prodao većinski udio u klubu, odnosno 99,99 posto akcija, kineskom konzorcijumu za 740 miliona eura, javlja Anadolu Agency (AA).

Kineski konzorcijum, na čijem se čelu nalazi biznismen Yonghong Li, preuzeo je na sebe obavezu da izmiri dug od 220 miliona eura, kao i da u naredne tri godine uloži 350 miliona eura u jačanje kluba i igračkog kadra.

Ugovor će biti realizovan do kraja 2016. godine, kada dvije strane dobiju potrebne dozvole od italijanskih i kineskih vlasti.

Inače, Milan je bio šampion Italije 18 puta, a sedam puta šampion Evrope, dok je prošle sezone Seriju A završio tek na sedmom mjestu. 

Berlusconi je na čelu Milana bio tokom posljednjih 30 godina.

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.