30.8.2016. 13:11
0
Zmajevi "punom parom" treniraju u Butmiru pred okršaj sa Estoncima
Reprezentativci Bosne i Hercegovine drugi dan se pripremaju za utakmicu sa Estonijom koja se igra na Bilinom Polju 6. septembra, a jutros su odradili još jedan trening. Pristigli su svi igrači osim Milana Đurića koji je sinoć igrao utakmicu, te se njegov dolazak očekuje večeras. Današnjeg treninga bili su pošteđeni samo Senad Lulić i Edin Višća, piše Patria.

Trener Dragan Perić kaže da su igrači raspoloženi za rad te da su došli spremni.

- Studiozno smo pripremili plan i program rada i analizirali protivnika, te očekujemo puni angažman i igrača i stručnog štaba. Estonija je kompaktna ekipa koja ima čvrst defanzivni blok i tri agresivna igrača u napadu, ali bićemo spremni da odgovorimo na pravi način - kaže Perić.

Golman Asmir Begović ističe da je pred ekipom težak zadatak.

- Grupa nije laka. Vjerujemo da će Grčka biti bolja nego u prošlim kvalifikacijama, a i Kipar je neugodan protivnik. Uglavnom, mi trebamo da mislimo na prvog nrednog protivnika, a to je Estonija koja ima kvalitet i može nam zadati mnogo problema. Moraćemo biti maksimalno angažovani ako želimo da ostvarimo pobjedu. Svi smo sretni što smo u reprezentaciji nakon duže vremena i spremni smo da krenemo jako već u prvoj utakmici.

Sljedeći trening izabranici Mehmeda Baždarevića će odraditi sutra u 10:15 u TK FK Sarajevo u Butmiru.

Patria / Foto: NSBiH

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.