3.9.2016. 8:55
0
"Cirkus" u mladoj reprezentaciji: Selektor Nestorović zbog kartona na tribine poslao Memiju i Hadžiahmetovića, a obojica imala pravo nastupa
Darko Nestorović, selektor U21 reprezentacije BiH, kao glavni razlog za jučerašnji poraz protiv Norveške u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naveo je izostanak četiri standardna bh. reprezentativca, Kerima Memije, Amira Hadžiahmetovića, Armina Ćerimagića i Smaila Prevljaka, prenosi Dnevni Avaz.

Piše: Haris Ahbabović

Ipak, da priča bude još komičnija, dva od ta četiri fudbalera su imala pravo nastupa na utakmici protiv Norvežana, ali selektor niti njegovi pomoćnici to nisu znali.

- Bez četiri standardna člana ekipe mi ne možemo igrati u punom kapacitetu. Izostanak jednog igrača bi se osjetio, a nama su falila četiri. S druge strane, ja ne mogu zamjeriti ništa ostalim igračima koji su danas nastupili. Borili su se i trudili, a protivnik je bio izuzetno jak kolektiv Norveške koji već dugi niz godina igra zajedno - izjavio je Nestorović nakon novog poraza od Norvežana, što nije neko veliko čudo.

Memija i Hadžiahmetović su, međutim, imali pravo nastupa na ovoj utakmici. U UEFA-inom disciplinskom pravilniku piše da je igrač suspendovan tek nakon što zaradi tri žuta kartona u tri različite utakmice, što je pravilo koje je očigledno nepoznanica u našem taboru, prenosi Avaz.

Naša mlada reprezentacija je već davno izgubila bilo kakve šanse da se plasira na EP.



0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.