15.9.2016. 20:43
0
Medunjanin postigao dva sjajna gola u porazu njegovog Maccabija koji je ispustio vodstvo od 3:0, Feyenoord šokirao United i Mourinha
Večeras je počelo takmičenje u grupnoj fazi UEFA Europa lige za sezonu 2016/17.

Piše: Haris Ahbabović

Fudbaleri Maccabija iz Tel Aviva su prokockali sigurnu pobjedu protiv Zenita, pa su na kraju doživjeli poraz (završilo 3:4, iako je Maccabi vodio 3:0), a dvostruki strijelac za izraelski tim je bio bh. reprezentativac Haris Medunjanin. Naš veznjak je prvi gol postigao u 26. minuti, a drugi je zabio 20 minuta prije kraja meča. Oba gola našeg igrača su bila impresivna, a posebno drugi kojeg je Medunjanin zabio iz slobodnjaka sa 30 metara.

Strijelac trećeg gola za Maccabi je bio Kjartansson, dok su golove za goste postigli Kokorin, Mak, Guliano i Đorđević. Domaći su od 81. minute igrali bez isključenog Dase.

Feyenoord se pobrinuo za iznenađenje večeri pošto je na svom terenu golom Vilhene pobijedio Manchester United sa 1:0.

Roma je odigrala 1:1 u gostima kod Victorije Plzen. Perotti je pogodio za Rimljane, dok je za Čehe pogodio Bakos. Edin Džeko je igrao cijelo drugo poluvrijeme.

U prvoj utakmici dana Qarabag i Liberec su odigrali 2:2. Na golu azerbejdžanskog tima svih 90 minuta je branio Ibrahim Šehić.



Rezultati utakmica od 19:00 sati:

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.