6.10.2016. 15:37
0
Džeko: Vjerujem da ćemo biti borbeni
Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije BiH, pred sutrašnju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine protiv Belgije vjeruje da će on i njegovi saigrači biti borbeni i da će nametnuti svoj stil igre, javlja Anadolu Agency (AA).

Džeko je od svojih 47 golova u reprezentativnom dresu čak pet postigao Belgijancima, koji mu definitvno leže i protiv kojih je do sada igrao četiri puta. Dakle, sutra uvečer na briselskom stadionu "Kralj Baudouin" imaće priliku da se po peti put susretne sa "crvenim đavolima".

"Ono što je jako važno u ovakvim utakmicama jeste da ispunimo taktičke zamisli selektora. Dobro smo iskoristili mini pripreme i radili upravo na taktici. Vjerujem da ćemo biti borbeni kao što znamo i tako nametnuti naš stil igre. Belgijanci igraju na svom terenu i bez ikakve sumnje su favoriti, ali to ništa ne mora značiti. Posebno ako odigramo kvalitetno i budemo maksimalno skoncentrisani na naše zadatke", kazao je Džeko za inernet stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Sjajni bh. napadač, kojem je ove sezone dobro krenulo u dresu Rome, kaže da nikada ne razmišlja o tome hoće li strijelac u utakmici biti on ili neko od njegovih saigrača.

"Bitno je da damo gol i pokušamo osvojiti bod ili sva tri. I do sada je moja igra zavisila od igre cijelog tima, pa su i golovi rezultat kolektivnog pristupa i zalaganja svih  igrača. Belgija ima nekoliko odličnih pojedinaca, koji mogu stvoriti probleme na terenu, ali imamo i mi svojih kvaliteta. Vjerujem da ćemo odigrati dobro, pružiti kvalitetnu predstavu za naše navijače i na kraju ostvariti rezultat koji bi ispunio naše ambicije", zaključio je kapiten "zmajeva".

Džeko je do sada na svakom susretu protiv Belgije postigao pogodak, a dva puta se upisao u listu strijelaca na utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Utakmica drugog kola grupe H između Belgije i BiH igraće se sutra uvečer na stadionu "Kralj Baudioun" sa početkom u 20:45 sati. 

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.