9.10.2016. 14:00
3
Rijetko viđeni video sa meča Jugoslavija - Francuska: Ivica Osim kao Zinedine Zidane, niko mu ne može oduzeti loptu
U završnoj rundi kvalifikacija za Euro 1968. godine Jugoslavija je igrala protiv Francuza, a u Beogradu je Jugoslavija slavila sa 5:1 što je bilo dovoljno za plasman na EP.

Piše: Haris Ahbabović

Na internetu se pojavio zanimljiv video sa te utakmice, a u glavnoj ulozi je legenda FK Željezničar i jugoslovenskog fudbala, Ivica Osim.

Brojne je, svojim driblinzima i pokretima koje je malo ko nekada vidio, podsjetio na, primjera radi, Zinedinea Zidanea, kojeg su brojni od vas imali priliku da gledaju putem malih TV ekrana.

Pored Osima, na ovoj utakmici su igrali fudbaleri Sarajeva, Mirsad Fazlagić i Vahidin Musemić, a upravo je Musemić postigao dva gola.

Selekcija Jugoslavije se kvalifikovala na Euro na kojem je stigla do finala, gdje je izgubila od domaćina Italije.

3
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.