10.10.2016. 17:09
0
Policija završila pripreme na osiguravanju utakmice BiH - Kipar
Štab za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na osiguranju nogometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Kipra, koja će se odigrati večeras na stadionu Bilino polje u Zenici, saopćio je da se aktivnosti policijskih timova realiziraju u skladu s planovima.

Na gradskom području Zenice će danas na snazi biti izmjena režima saobraćaja u gradu, što podrazumijeva blokadu određenih područja i zabranu odvijanja saobraćaja u ulicama u neposrednoj blizini stadiona, i Uprava policije poziva sve građane i goste da postupaju u skladu s naredbama policijskih službenika.

-Radi dosljedne primjene navedenih zakonskih odredbi, prvenstveno kada su u pitanju nedozvoljeni predmeti i protivpravna ponašanja, podsjećamo navijače na odredbe Zakona o sigurnosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu, u kojem su definirani svi prekršaji prije, za vrijeme i nakon održavanja utakmice, te sankcije za utvrđene prekršaje- ističu u zeničkoj policiji.

Ulaz na stadion bit će spriječen osobama koje se budu ponašale nasilnički, pod uticajem alkohola ili narkotičkih sredstava. Podsjećamo navijače na njihovu obavezu da postupaju u skladu s naredbama izdatim od policijskih službenika, kao i uputama predstavnika zaštitarskih agencija i drugih službenih osoba.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poziva građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim sigurnosno interesantnim informacijama kao i informacijama o uočenim krivičnim djelima, prekršajima i drugim nezakonitim pojavama, da o tome odmah informišu nadležnu policijsku stanicu ili direktnim obraćanjem policijskim službenicima na terenu, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću MUPZDK-a.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.