19.10.2016. 14:55
0
Asmir Begović: Skočit ću sa Starog mosta kada završim karijeru
U Mostaru imamo Stari most. Odličan je za skokove. Vjerovatno ću skočiti jednom nakon što završim fudbalsku karijeru, rekao je Asmir Begović, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i golman Chelseaja u razgovoru za oficijelnu internet stranicu kluba iz Londona.

U rubrici "Near&Far", u kojoj igrači Chelseaja govore o svojoj zemlji, Begović je istakao da mu je rodno Trebinje omiljeno mjesto u BiH. Kazao je i  da su Sarajevo i Mostar posebno lijepi.

"Bosanci i Hercegovci su strastven narod, posvećen i vrijedan", opisao je sunarodnjake Begović, javlja Anadolu Agency (AA).

Pričao je i da su u BiH, uz fudbal, popularni košarka, rukomet i odbojka.

"Veoma smo visoka nacija i ti nam sportovi idu od ruke", tvrdio je Begović, koji je dodao i da zbog rata od četvrte do 19. godine života nije bio u Trebinju.

Govoreći o fudbalu u BiH posebno je izdvojio dva bh. kluba.

"Imamo historijske klubove kao što su Sarajevo i Željezničar. Veliki igrači koji dolaze iz Bosne su Safet Sušić, Sergej Barbarez, Edin Džeko. Veoma smo talentovana nacija", rekao je Begović. 

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.