13.11.2016. 21:48
2
Skandalozno ponašanje grčkih navijača u Pireju: Iza Begovićevog gola transparent "Nož, žica, Srebrenica"
FOTO: Hayat
Derbi meč grupe “H“ kvalifikacija za Svjetsko fudbalsko prvenstvo “Rusija 2018“ između Grčke i Bosne i Hercegovine u igra se u neprijateljskoj atmosferi domaćih navijača koji su zvižducima propratili intoniranje himne BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Neposredno prije meča došlo je do naguravanja navijača, što su redari brzom intervencijom riješili, ali domaći grčki navijači su nastavili s provokacijama te su zvižducima propratili cijeli tok intoniranja himne BiH.

Reporter AA javlja da su grčki navijači na stadionu “Georgios Karaiskakis“ na nekoliko mjesta na tribinama istakli simbole četničkog pokreta, a iza gola golmana bh. tima Asmira Begovića stajao je i transparent sa skandaloznom porukom “Nož, žica, Srebrenica“.

Sredinom poluvremena grčki navijači su pokušali preći na dio tribina sa bh. navijačima, ali je incident spriječen novom intervencijom redara.

Revoltirani navijači Bosne i Hercegovine su u 32. minuti meča, nakon postignutog gola Miralema Pjanića zapalili nekoliko baklji i bacili ih ka tribinama na kojima su bili grčki navijači, no i ta situacija je prevaziđena intervencijom nadležnih organa na stadionu.

(Anadolu Agency)

2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.