16.11.2016. 10:57
0
Najstariji fudbaler ikada na EP: Gabor Kiraly završio igračku karijeru
Gabor Kiraly (40), najstariji fudbaler koji je ikada nastupio na Evropskom prvenstvu završio je igračku karijeru, javlja Anadolu Agency (AA).
U sinoćnjoj prijateljskoj utakmici Mađarske protiv Švedske (0:2) u Budimpešti golman poznat po tome što je branio u donjem dijelu sive trenerke sa terena ”Groupama Arene” ispraćen je ovacijama. U 29. minutu meča na golu ga je zamijenio Balazs Megyeri, nakon čega je Kiraly i zvanično ”kopačke okačio o klin”.

”Ponosan, sretan i pod velikim ambicijama odlazim u fudbalsku penziju. Branio sam za Mađarsku 18 godina. Uspjeli smo se plasirati na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, gdje smo igrali dobro. Vrijeme je za mlađe”, izjavio je Kiraly.

Za reprezentaciju Mađarske igrao je od 1998. godine. Na golu nacionalnog tima svoje zemlje stajao je u 108 utakmica. Branio je za njemačke klubove Herthu i Bayer, engleske Crystal Palace, West Ham, Aston Villu, Burneley i Fulham. 

(Anadolu Agency)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.