25.11.2016. 12:51
0
Jagodić: Svjesni smo da je ovo posljednja prilika za pobjedu u gostima
Nogometaši tuzlanske Slobode nanizali su šest utakmica bez poraza, ali su i jedina ekipa iz gornjeg dijela tablice koja nema pobjedu u gostima.

Iako će sutra u Zenici protiv Čelika, u okviru 17. kola Premijer lige, nastupiti bez „požutjelih“ Nemanje Stjepanovića, Mladena Veselinovića i Aleksandra Subića, te povrijeđenog Eldara Hasanovića, trener Vlado Jagodić ne razmišlja o „bunkeru“ i osvajanju jednog boda.

-Igračima sam rekao da je ovo posljednja prilika u polusezoni koja nam može donijeti tri boda i mirniju situaciju uoči pauze. Nema razloga da ne odigramo ofanzivno, jer igramo na najboljem, reprezentativnom terenu što bi mojim igračima trebao biti dodatni motiv. Želimo da se nadigravamo, a da li će to biti dovoljno za uspjeh, vidjet ćemo – izjavio je trener Vlado Jagodić na današnjoj konferenciji za novinare.

Trener Slobode rekao je da susret sa Čelikom smatra derbijem i ništa manje važnim od utakmica sa Sarajevom, Željezničarom ili nekim drugim timom koji pretenduje na visoki plasman.

Pozicija Čelika nas ne opterećuje, naglasio je Jagodić, jer svi klubovi imaju problema, kao i Sloboda koja neće nastupiti u najboljem sastavu, a uz sve, nekoliko igrača su „roviti“ i još se ne zna kako će izgledati startna postava ekipe.

- Na put vodimo i dva juniora, Uroša Đukića i Adisa Smajića i lako se može dogoditi da neko od njih bude starter. Nikad u izostanku nekih igrača ne tražim alibi za eventualni neuspjeh, jer smatram da su najbolji igrači oni koji nastupe i moraju opravdati povjerenje. Ako budu pravi slavit ćemo pobjedu – naglasio je Jagodić.

Igrač veznog reda Vladimir Grahovac, koji je u Slobodu došao iz Čelika, kazao je da ga mnoge lijepe stvari vežu za Zenicu i Čelik gdje je počeo nogometnu karijeru.  

- Radujem se utakmici na Bilinom polju, ali se neću radovati ako postignem gol. Čelik ima dobre igrače i njihova pozicija na tabeli ne smije nas zavarati. Osvojiti tri boda u Zenici nije lako, ali vjerujem da smo kvalitetnija i fizički spremnija ekipa, te da smo bliži pobjedi. Atmosfera u svlačionici je dobra, a pobjedom bismo ostvarili svoj cilj, a to je ulazak među prvih šest ekipa i mogućnost da se na proljeće borimo za naslov prvaka – zaključio je Grahovac. 

Sloboda je u prijepodnevnim satima otputovala u Rijeku kod Viteza, gdje će danas imati trening nakon kojeg će Jagodić odrediti koji će igrači početi duel sa Čelikom.

Utakmica Čelik – Sloboda igra se sutra od 13.00 sati.

(FENA) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.