28.12.2016. 15:43
0
FSRS s 1.000 KM kaznio FK Kozara radi vrijeđanja žrtava genocida u Srebrenici
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS) kaznila je FK Kozara iz Gradiške s 1.000 maraka, jer su navijači ovog kluba u utakmici osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva vrijeđali žrtve genocida u Srebrenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Dio navijača FK Kozara u meču odigranom u ovoj sezoni u Gradišci uzvikivao je "Nož, žica, Srebrenica", te nakon što je Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) slučaj proslijedila entitetskom FSRS, poslije dvomjesečnog vijećanja odlučeno je da Kozara bude novčano kažnjena.

Uprava FK Kozara uputila je izvinjenje navijačima i članovima FK Sarajevo u kojem su istakli da se ranije na njihovom stadionu nisu dešavale slične stvari, te da je sramotni čin napravila manja grupa navijača. 

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.