30.1.2017. 11:22
0
Begović: Ja sam među najboljim golmanima svijeta i želim da igram
Golman bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije Asmir Begović još jednom je naglasio da želi igrati, da je spreman odreći se potencijalne medalje osvajača Premier lige, te bi mogao otići u Bournemouth.
Chelsea ga ne pušta dok ne dovede drugog rezervnog golmana.

Begović je vrlo dobro branio u 4:0 pobjedi u FA kupu nad Brentfordom, a na pitanje je li mu to bila i zadnja utakmica za Chelsea, rekao je: "Teško mi je tako dugo ne igrati i volio bih otići. Ukoliko me klub pusti, to ću i učiniti", prenosi "Goal".

- Ako ne odem, i dalje ću podržavati sve u ekipi. Moja je želja za odlaskom vezana jedino uz želju da igram. Ne radim dugo s Conteom, ali naš je odnos dobar, otvoren. I on zna da želim igrati. Naravno da sam očekivao da ću se moći nadmetati s Courtoisom, a prilika da dođete u klub poput Chelseaja ne pojavljuje se svaki dan. A ako ne vjerujete u sebe, ne trebate se baviti nogometom. Ispalo je da nisam branio koliko sam htio, ali Thibaut apsolutno briljira. Da, znao sam da je ponajbolji golman svijeta i baš sam se želio nadmetati s njim. Osjećam da sam i ja jedan od njih, najboljih, ali nažalost ni jedan klub nije dovoljno velik da ima dva vrhunska golmana. Odličan sam golman, osjećam se odlično, imam 29 godina... U tako sam dobroj formi da je šteta da ne igram i ne pokazujem ljudima što znam - izjavio je Begović.

Ni potencijalni naslov prvaka nije mu prepreka da ode.

- Nadam se da će Chelsea biti prvak, dio sam toga, ali ipak je važnije da igram - dodao je.

Kao njegove zamjene spominju se Celticov Craig Gordon ili Salvatore Sirigu koji je iz PSG-a na posudbi u Sevilli.

(Fena)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.