7.2.2017. 22:40
0
Sjaji bosanski dijamant: Dva Džekina gola za ubjedljivu pobjedu Rome i vrh liste strijelaca
U 23. kolu talijanske lige, Roma je kao domaćin uspjela savladati ekipu Fiorentine sa 4:0.
U prvih 45. minuta utakmica je bila prilično izjednačena, s tim što su fudbaleri Rome imali konkretnije prilike za pogodak. Nakon nekoliko promašaja Emersona, ipak je u 39. minuti naš Edin Džeko uspio postići pogodak, te je ekipa Rome na poluvrijeme otišla sa prednošću od 1:0.

Roma je drugo poluvrijeme odlično otvorila. Već u 58. minuti Federico Fazio je glavom dao gol, a na asistenciju De Rossija. U 75. minuti treći pogodak za domaće postigao je Radja Nainggolan, kojem je sa lijeve strane loptu poslao Strootman.

Samo nekoliko minuta kasnije, mrežu Viola zatresao je opet Edin Džeko, te je sada sa 17 pogodaka usamljen na vrhu liste strijelaca talijanske Serije A.

Edinu je ovo bio i ukupno 25. gol u sezoni.

Roma se ovom ubjedljivom pobjedom vratila na drugo mjesto na tabeli, sa četiri boda manje od vodećeg Juventusa, koji ima i dvije utakmice manje.










(Amila Alijagić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.