14.3.2017. 14:17
0
Mourinho Chelseaju: Ja sam vaš najbolji trener! I nisam kriv što vas nema u Evropi
Jose Mourinho u vrlo zanimljivom obraćanju javnosti nakon poraza od svog bivšeg kluba Chelseaja i četvrtfinalu FA kupa (1:0) govorio je o sucu, zašto se nije rukovao s Conteom, napao savez, a na svoj način odgovorio navijačima plavih koji ga nazivaju izdajnikom.

"Uspio sam iskontrolirati svoje emocije. Hello, mr. Capello, kontrolirao sam svoje reakcije, što je dobro jer tako mogu biti na klupi u idućoj utakmici, a igrači me trebaju i ja im trebam biti blizu."
O sukobu s Contetom, je li ih četvrti sudac morao razdvajati...

"Ne, ne, ja sam u utakmici i komuniciram s igračima i četvrtim sudijom nekad, ako osjećam da mogu. Svi imamo svoje mišljenje, ali moramo se složiti da je to bila otvorena utakmica dok Herrera nije isključen. Dotad sam imao osjećaj da ćemo pobijediti'', prenosi Goal.

Iako je utakmicu završio s najmanjim posjedom lopte ove sezone, svega 28 posto, Mou objašnjava:

"Strategija nam je bila s dvojicom napadača, a njihova trojica odbambenih igrača nisu znali što s loptom pa su bacali loše duge lopte, u aut. No, kad smo ostali s igračem manje, naprijed je bilo trojica na jednoga, pa su mogli spustiti loptu i dominirati."

"I unatoč tome, dobro smo se branili i imali najbolju šansu utakmice, kad je Rashford bio sam ispred golmana. Ja sam ponosan na igrače, a g. Oliver... može otići kući i napraviti svoju analizu jer ja ne želim analizirati njegov posao."

"Usporedite Herrerin drugi žuti s onim nekoliko minuta kasnije, kada Rashford napada prostor i Chelseajev kapetan ga hvata, zaustavlja i idu u kontru. G. Oliver ne daje mu ni žuti karton. Ali neću više o tome, imamo tešku utakmicu u četvrtak protiv Rostova, koji je igrao u nedjelju, a mi u ponedjeljak u 20.45. Baš krasno savez štiti engleske klubove koji igraju u Europi..."

Chelseajevi su ga navijači vrijeđali...

"Mogu mi govoriti što žele, ja sam profesionalac i branim svoj klub. I dok ne dobiju trenera koji će im osvojiti četiri naslova Premier lige, ja sam broj 1! Kad dobiju takvog trenera, bit ću drugi najbolji. A dotad, Juda je najbolji."
Nije se rukovao s Conteom nakon susreta...

"Ako ga vidim (nakon presice), stisnut ću mu ruku. Nisam jer su moji igrači zaslužili da im čestitam, pa naši navijači zahvalu. Nećemo kukati, kao što nismo ni prije utakmice da nam nedostaje Zlatan ili takvo što."

A onda je još jednom uputio otvornu strelicu prema bivšem klubu, piše Goal.

"Jedino o čemu stalno govorimo je da igramo u Evropi, a naši suparnici ne. A mogli su. Napustio sam klub prošle sezone kao prvi u skupini Lige prvaka, s uzvratom nokaut faze kod kuće. Da su osvojili Ligu prvaka, igrali bi u Europi ove sezone. Nisam ja kriv što nisu, nego oni koji su ostali u klubu i nisu osvojili Ligu prvaka. Slažem se da u Premier ligi nismo bili dobri i za tio sam odgovoran..."

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.