11.4.2017. 11:53
1
Efendić upriličio prijem za kadetskog reprezentativca BiH Rijada Sadikua
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i pomoćnik načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Hamdija Dizdar upriličili su prijem za kadetskog nogometnog reprezentativca Bosne i Hercegovine Rijada Sadikua i njegovog oca Sadika.

Sedamanaestogodišnji kapiten FK Sarajevo stanovnik je općine Novi Grad i jedini je nogometaš iz Sarajeva koji nastupa za U-17 reprezentaciju BiH.

Prilikom susreta, načelnik Efendić je mladom nogometašu čestitao na dosadašnjem uspjehu i poželio mu sreću u budućem radu. Istakao je da je nogometna reprezentacija jedan od najboljih promotera istinskih vrijednosti grada i države, te dodao da Općina Novi Grad, kroz različite projekte daje punu podršku razvoju sporta i sportskih talenata.

Sadiku je jedini reprezentativac BiH do 17 godina, koji će igrati na dva evropska prvenstva. Na Evropskom kadetskom prvenstvu u Azerbejdžanu, održanom prošle godine bio je najmlađi član, a ove godine je kapiten selekcije koja će predstavljati BiH na EP-u u Hrvatskoj.

- Načelnik Općine čiji sam stanovnik ukazao mi je veliku čast što je izdvojio vrijeme za naš današnji susret. Ovaj mladi čovjek pridaje važnosti uspješnim talentima, kroz izdvajanje sredstava za stipendiranje uspješnih sportista, izgradnju dvorana i drugih sportskih terena, poput sportske dvorane „Srce“ u Buča Potoku, zatim terena u Centru „Safet Zajko“, čime je omladini osigurao prostor za trening i rekreaciju. U svakom smislu ova lokalna zajednica podržava omladinu i daje punu podršku sportu i obrazovanju - izjavio je Sadiku.

Karijeru je počeo u školi fudbala Novi Grad sa sedam godina, a 2013. godine prešao je u FK Sarajevo.

- Jedini sam dječak iz Sarajeva koji nastupa za reprezentaciju U-17. Najvažnija karika mog razvoja u ovoj vrsti sporta definitivno je FK Novi Grad, gdje sa djecom rade kvalitetni treneri i mislim da je to najbolja stepenica u gradu Sarajevu za daljnji razvoj mladog igrača - ističe Sadiku i dodaje da u Akademiji FK Sarajevo imaju izvrsne uslove za rad, kvalitetne trenere i sve ono što je potrebno za dobar rezultat i napredak, saopćeno je iz općinske Pres službe. 

- Lično sam doživio najveći napredak u svojoj karijeri u protekle dvije godine i nadam se da će ova sezona biti trofejna za nas, poput prethodne dvije - rekao je ovaj mladi talentovani reprezentativac.


(Fena/Admir Oručević)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.