14.4.2017. 13:01
0
Petrović i Zeba očekuju pobjedu u derbiju
Povodom sutrašnjeg 110. Vječitog derbija između Željezničara i Sarajeva, danas je na Grbavici održana pres konferencija na kojoj su se medijima obratili trener Željezničara Slavko Petrović i kapiten Zajko Zeba, piše Patria.

Petrović je imao priliku da vodi Želju u derbiju na Koševu u prvom dijelu sezone, kada je bilo 0:0, a od sutrašnjeg derbija očekuje potpuno drugačiju utakmicu.

– Vidim po vašoj masi koliko je ova utakmica bitna. Mislim da je ovaj derbi u sasvim drugoj situaciji nego moj prvi. Obje ekipe su ispunile osnovni plan, plasman u Evropu. Ova utakmica će imati drugi karakter – otvorio je pres konferenciju trener Plavih.

Slavko Petrović je najavio ofanzivnu utakmicu u kojoj će pokušati doći do pobjede nad najvećim rivalom.

-Obje ekipe će izaći ofanzivno, i možda te naše sladokusce zadovoljiti dobrom partijom. Nadam se da će čitav stadion biti zadovoljniji jer ćemo pokušati ofanzivom ostvariti tri boda. Što se tiče igrača, promjena neće biti ni kod jedne ekipe, znamo se u bobu- istakao je Petrović.

Trener tima sa Grbavice je istakao kako umor u ovakvim utakmicama ne može utjecati na igru, te je istakao kako pun stadion može biti pravi vjetar u leđa igračima, što se pokazalo u utakmici protiv Slobode.

– Na ovakvim utakmicama umor ne može uticati. Svi igrači će dati 120 posto na terenu. U vezi sa prvim mojim derbijem je bila druga situacija. Tada je Sarajevo bilo treće, mi smo varirali igrom, počeli smo sa devetog mjesta i čitava ekipa je bila nesigurna. Na toj utakmici smo pokazali suviše respekta. Mi smo sa devetog mjesta došli na prvo mjesto i to je podiglo sve igrače. Pokazali smo u određenim utakmica da pun stadion može dodatno pokrenuti ekipu. Navijači ponesu igru i očekujem i sutra takvu podršku- zaključio je Petrović.

Kapiten Želje Zajko Zeba sutra će imati priliku zaigrati u derbiju nakon što je nekoliko godina bio odsutan igrajući za druge klubove.

– Drago mi je vidjeti vas u velikom broju. Ovo je najvažnija utakmica prvenstva i države. Derbi je uvijek specifičan, posebno za nas Željinu djecu i djecu Sarajeva. Tu smo iz grada. Drago mi je da ću ponovo igrati derbi u kojem imam pozitivan skor. Protiv Sarajeva sam imao dosta više sreće nego oni protiv mene. Nadam se da ću i sutra nastaviti taj niz – istakao je Zeba.

Zeba je u Mostaru protiv Zrinjskog prošle sedmice zadobio nezgodnu povredu, ali je istakao kako se sada osjeća puno bolje, iako još uvijek osjeća bolove.

Iz Željezničara su obavijestili navijače da je završetkom izgradnje Istočne tribine ponovo osposobljen ulaz na južnu tribinu sa istočne strane.

Sutrašnji derbi igra se u 19:30.


(Patria/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.