2.5.2017. 18:13
0
Suspendovan na četiri godine i pet mjeseci nakon što je udario sudiju
Portugalski nogometaš Marco Goncalves (34) suspendovan je na četiri godine i pet mjeseci nakon što je za vrijeme utakmice četvrte portugalske lige koljenom u glavu udario sudiju i slomio mu nos.

Napadač Cabelasa, kluba iz predgrađa Porta, je za vrijeme utakmice protiv Rio Tinta udario sudiju nakon što je dobio crveni karton.

Goncalves je prvo suca primio za vrat, spustio mu glavu, a potom ga koljenom udario u glavu. Nesretni sudija je završio u nokdaunu nakon čega je utakmica prekinuta.

Goncalves, koji je od ranije poznat po svojoj grubosti, je zaradio četiri godine zbog udaranja, dodatna tri mjeseca zbog vrijeđanja sudaca, a još dva mjeseca zbog udaranja suparničkog igrača.

Zanimljivo, Canelas je ove sezone dobio 12 od 13 utakmica na svom travnjaku bez borbe jer se suparnici nisu usudili zaigrati protiv 'mesara iz Canelasa," kako ih zovu suparnici. Radije plate 750 eura kazne zbog nedolaska.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.