4.5.2017. 14:45
0
"Ne idemo se braniti na Koševu, nego ćemo napasti Sarajevo"
Iako u Ligi za prvaka Sloboda ima do sada samo jednu pobjedu, te dva remija, trener Vlado Jagodić ne odustaje od „strategije prijetnji“, te je tako i na današnjoj konferenciji za medije, uoči susreta 7. kola, rekao kako njegova ekipa u Sarajevo ide s jasnim ciljem.

- Ne idemo da se branimo, nego ćemo napasti Sarajevo. Ništa ne možemo izgubiti, a možemo mnogo dobiti. Igrat ćemo rasterećeno, za razliku od domaćina, pa možda odigramo i najbolju utakmicu do sada. Imamo grupu igrača koja je spremna istrčati na Koševo i napasti Sarajevo - izjavio je Jagodić.

On je sa Slobodom u prvom dijelu prvenstva imao pozitivan skor (pet pobjeda, tri remija i tri poraza), ali se slika okrenula u Ligi za prvaka (pobjeda, dva remija, tri poraza), tako da je ukupni skor trenera „crveno-crnih“ po broju osvojenih bodova u ovoj sezoni spao na 45 posto (šest pobjeda, pet remija, šest poraza).

Govoreći o sutrašnjem derbiju na Koševu, Jagodić je podsjetio da je u zadnjih 13 dana ovo treći duel s ekipama koje „jure“ naslov prvaka. Nije se želio vraćati na utakmicu sa Željezničarom, ali je kazao kako žali za pobjedom koja bi Tuzlake učvrstila na 4. poziciji.

Izjavio je da ima formulu za povoljan rezultat protiv „bordo“ tima.

- Disciplinovana i maksimalno odgovorna igra, sa željom da što duže imamo aktivan rezultat. Sarajevo je pod opterećenjem, jer nakon Slobode imaju finale Kupa, pa gradski derbi, a zna se šta za njih predstavlja ova najveća utakmica - naglasio je trener Slobode.

Tuzlaci će sutra nastupiti bez dva iznimno važna igrača. Amer Ordagić će pauzirati zbog tri žuta kartona, a Aleksandar Lazevski zbog teže povrede. Svi ostali igrači su, kaže, na raspolaganju, a sastav će odrediti poslije današnjeg treninga.

Novinarima se obratio i borbeni Miloš Kalezić, koga takođe drži optimističko raspoloženje.

- Vidjelo se protiv Željezničara da imamo ogroman potencijal. Odigrali smo odličnu utakmicu zbog koje nam je atmosfera u ekipi vrlo dobra. Idemo da pružimo istu „partiju“ i vjerujem da ćemo se u Tuzlu vratiti zadovoljni - rekao je Kalezić. 

Utakmica Sarajevo - Sloboda igra se sutra od 19 sati.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.