11.5.2017. 16:45
0
Bonucci: Dani Alves je vanzemaljac
Italijanski nogometaš Leonardo Bonucci i ponajbolji branič svijeta pohvalio je svog saigrača u Juventusu Dani Alvesa, nazvavši ga 'vanzemaljcem' zbog sjajnih partija u posljednje vrijeme.

Alves je u početku imao problema da se uklopi u početni tim torinske ekipe, ali se iskusni Brazilac pokazao kao jedan od ključnih igrača 'crno-bijelih'.

Desni bek Juventusa igrao je zapaženu ulogu u plasmanu 'stare dame' u finale Lige prvaka, kada je u dvomeču polufinala s Monacom kreirao tri prilike pri postizanju gola, te postigao jedan fenomenalan u Torinu u uzvratnom meču.

Bonucci je nakon meča u Torinu protiv Monaca za Alvesa rekao da je 'poput vanzemaljca'.

- Jedino veliki igrač i profesionalac može promijeniti stil igre i priviknuti se na naš kao što je on to uspio. Donio nam je iskustvo i entuzijazam. Najbolji je desni bočni na svijetu. Trebalo mu je vremena da shvati italijanski nogomet i Juventusov način igre, a dostigao je nevjerovatan nivo - rekao je Bonucci.

Alves je dosad odigrao 29 utakmica u svim takmičenjima za Juventus i postigao pet golova, prenosi 'Goal'.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.