12.5.2017. 14:00
1
Blaž Slišković se obrušio na sarajevske medije: Televizija je slavila zajedno sa Željom, niko me nije zvao da dam izjavu
Tri kola prije kraja prvenstva branitelj naslova nogometnog prvaka BiH Zrinjski još ima teoretske šanse za obranu naslova, no trener "Plemića" Blaž Slišković ne vjeruje da će lider prvenstva Željezničar ispustiti prednost od četiri boda.

- Dok god ima matematičke šanse za prvo mjesto pokušat ćemo uraditi sve što je u našoj moći, a to je osvojiti maksimalnih 9 bodova iz preostala tri susreta. Nakon poraza od Željezničara ovaj tjedan radili smo maksimalno i možemo očekivati maksimum od igrača kada je u pitanju htjenje, želja i volja, kako bi dobili Sarajevo i ostali u igri - kazao je Slišković na konferenciji za novinare uoči subotnjeg derbija između Zrinjskog i Sarajeva u Mostaru.

Dan kasnije, Željezničar gostuje kod Krupe, a po Sliškovićevim riječima, iako je Krupa opasna momčad, posebice na svom terenu, Željezničar je veliki favorit i jako je blizu naslovu prvaka.

- Teško da će Željezničar prepustiti bilo što slučaju, iako vjerujem da će Krupa ozbiljno i maksimalno ući u tu utakmicu. No, nama ta utakmica ništa ne znači ako sutra ne dobijemo Sarajevo i moramo sve učiniti da to uradimo - istaknuo je trener Mostaraca.

Dodao je kako u ovom trenutku ne zna što može očekivati od Sarajeva sutra, hoće li trener Mehmed Janjoš odlučiti odmarati igrače i pokušati ići na Kup ili će ići maksimalno u oba natjecanja.

- Tek ćemo sutra pred utakmicu vidjeti što su oni odlučili. Ja računam da se nisu odrekli borbe za titulu i mislim da će doći odigrati što kvalitetnije - kazao je Slišković.

Zatim se još jednom osvrnuo na poraz od Željezničara u prošlom kolu, kazavši kako prvenstvo nije izgubljeno u toj utakmici, već u utakmici drugog kola Lige za prvaka kada su Zrinjski i Željezničar u Mostaru odigrali bez golova 0:0.

- U otvorenoj i ambicioznoj igri protiv Željezničara, ovdje pod Bijelom Brijegu, bili smo bolji, ali nismo nagrađeni s tri boda zahvaljujući nekim čudnim odlukama sudaca. Da smo tada pobjegli na četiri boda situacija bi bila potpuno drukčija, ne samo na tabeli. Da smo ostvarili tu prednost puno bi lakše igrali u sljedećim utakmicama, međutim ta utakmica je puno toga prelomila, za nas u negativnom smislu, a za protivnika u pozitivnom - ustvrdio je Slišković.

Osvrnuo se i na pisanje medija koji su optužili Sliškovića za nekorektnost nakon što se nije pojavio na press konferenciji nakon poraza od Željezničara.

Slišković je kazao kako je on došao u prostoriju u kojoj je trener Slavko Petrović davao izjavu, ali je atmosfera bila takva da je odlučio otići.

- Televizija je slavila skupa sa Željezničarem i sad bih ja tu trebao čekati pet, šest, deset minuta da se neko smiluje? Ja sam prošao, nitko me nije ni zovnuo da dam izjavu, a poslije kažu da nisam htio doći. Atmosfera ja bila takva da je i televizija i cijela sarajevska javnost slavila titulu - zaključio je trener Zrinjskog.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.