12.5.2017. 15:55
0
"Na Koševu smo igrali s osam igrača mlađih od 21. godine"
Sloboda u Ligi za prvaka još nema domaću pobjedu, a uoči duela s Radnikom, koji će možda odlučivati o 4. mjestu, pa i o Evropi ukoliko Široki u finalu Kupa ispusti prednost i u revanšu izgubi od Sarajeva, u redovima domaćina ne manjka optimizma.

Bez obzira šta će se događati u finalu Kupa BiH, trener Slobode Vlado Jagodić na današnjoj konferenciji za novinare najavio je pobjedu čime će Tuzlaci skinuti „prokletstvo“ Tušnja u drugom dijelu sezone.

- Moram podsjetiti da smo do sada igrali s ekipama iz vrha, Sarajevom, Zrinjskim i Željezničarom, i nisam nezadovoljan. Na Koševu smo igrali s osam igrača mlađih od 21. godine. Sada imamo 180 minuta domaćeg terena i od mladića ću tražiti da potvrde ukazano povjerenje i da u važnoj utakmici ostvarimo prvu domaću pobjedu. Isto očekujem i protiv Krupe, kako bismo u završnicu prvenstva ušli rastrećeni. Nije nam svejedno hoćemo li završiti kao četvrti ili šesti u Ligi za prvaka ako već ne možemo biti među prve tri ekipe – izjavio je Jagodić.

Radnik u ovoj sezoni ima pobjedu protiv „crveno-crnih“ na Tušnju, te u ligi u Bijeljini, a Jagodićevi izabranici uzvratili su trijumfom u gostima, u Ligi za prvaka.

- Želimo da popravimo skor s njima. Ne znam je li im hendikep smjena trenera Miloševića, koji je nastavio gdje je stao Slavko Petrović. Ali, i Mladen Žižović kao mladi trener želi se iskazati u svom debiju, tako da vjerujem da neće previše odstupiti od dosadašnjeg načina igre – naglasio je trener Slobode.

Kadrovska slika Tuzlaka je veoma povoljna. Istina, Ismar Hairlahović je na Koševu zaradio ozljedu, još nije dovoljno spreman Adnan Jahić.

- Aleksandar Lazevski je stisnuo zube i odradio je sve treninge. Nemamo kartoniranih igrača i očekujem da će svi dati maksimum da uspijemo u najvažnijoj utakmici do kraja prvenstva. Moramo biti optimisti i obradovati našu publiku koja će, nadam se, doći u velikom broju da bodri ove momke – zaključio je Jagodić.

Ismar Hairlahović je u ime suigrača rekao kako se nada pobjedi, dodavši da je atmosfera u ekipi veoma dobra.

- Imamo jasan cilj, želimo biti četvrti bez obzira da li će ona donijeti Evropu ili ne. Maksimalno smo se zalagali ove sedmice na treninzima, spremni smo i dat ćemo sve od sebe da sutra pobijedimo – rekao je Hairlahović. 

Utakmica Sloboda – Radnik igra se sutra od 17.00 sati.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.