23.5.2017. 19:00
0
Ukleta generacija Victorije Plzen iz 2011. godine: Dvojica igrača se ubila, jedan paralizovan, trojica imaju probleme sa drogom
Samoubistva, depresija, problemi s drogom, hapšenja, rijetke bolesti, psihički problemi i nesreće u porodici prate fudbalere iz Češke koji su prije šest godina igrali Ligu prvaka, prenosi beogradski list Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

Samoubistvo češkog defanzivca Davida Bystrona (34), koji je u subotu pronađen obješen u svom stanu, skrenulo je pažnju na niz strašnih događaja koji su zadesili nekadašnje igrače trofejnog češkog kluba Victorije Plzen. 

Tragedije su pogodile cijelu proslavljenu generaciju Viktorije iz Plzena. Dva samoubistva, depresija, problemi s drogom i alkoholom, hapšenja, bolesti, psihički problemi i nesreće u porodici su pratili ove igrače, prenosi Kurir.

Pokojni Bystron postigao je gol te sezone u Ligi šampiona protiv Milana u Pragu (2:2) i to je vjerovatno najblistaviji trenutak njegove karijere. Njegovi saigrači na toj utakmici bili su Čeh, Rajtoral, Cišovski, Limberski, Horvat, Jiraček, Petržela, Kolar, Bakoš. Od ovih 11 igrača, dvojica su mrtva (Rajtoral i Bystron), jedan je paralizovan (Čišovski). Trojica su upletena u više nego mutne radnje (Limberski, Horvat i Petrčela), jedan je zbog povreda skoro ostao bez koljena (Pilarž), dok je jednog potpuno uništila smrt supruge (Kolar).

U Češkoj smatraju da nesreće prate Viktoriju Plzen od nestanka i smrti njenog predsjednika Miroslava Križa 2009. godine i da je taj klub od tada uklet.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.