14.6.2017. 9:22
0
Daniel Graovac i Asim Zec pojačali Željezničar
Fudbaleri Željezničara jučer su počeli pripreme za novu sezonu, a već prvog dana u klub su stigla nova fudbalera, Daniela Graovca i Asima Zeca.

FK Željezničar, belgijski Mouscron i Daniel Graovac dogovorili su jednogodišnju posudbu ovog defanzivca.

Daniel Graovac je rođen 8. augusta 1993. godine u Novom Gradu. Još kao kadet je iz matičnog Novog Grada prešao u Dinamo Zagreb gdje je igrao za kadetsku i juniorsku selekciju. U mostarski Zrinjski dolazi 2013. godine, a tri godine kasnije prelazi u Belgiju, u Mouscron. Nakon jedne polusezone u Belgiji, vraća se u Zrinjski gdje je boravio na posudbi.

Za ekipu Mostaraca je odigrao 100 utakmica, a u tom periodu je osvojio tri titule prvaka naše zemlje. Svojim igrama je došao i do A reprezentacije BiH za koju je ubilježio i debi. Za mladu reprezentaciju je odigrao šest utakmica.

- Drago mi je da sam došao u Željeznicar. Ovo će biti najveći izazov u mojoj karijeri i jedva čekam da istrčim pred navijače na Grbavici. Pregovori nisu trajali dugo, lako smo se dogovorili. Sada mi ostaje samo da se što bolje pripremim već za utakmice prvog pretkola Evropske lige - kazao je Graovac.

Sportski direktor kluba Aldin Ćenan istakao je kako je Željo doveo provjerenog igrača. 

- Doveli smo provjerenog igrača, povremenog reprezentativca koji je izuzetno borben i predan na terenu što nam je i trebalo. Radi se o mladom igraču koji ima dosta jakih utakmica iza sebe i koji je imao veliku želju da dođe u Željezničar - rekao je Aldin Čenan, sportski direktor FK Željezničar.

Bosanskohercegovački napadač, Asim Zec, novi je fudbaler FK Željezničar. Zec je potpisao trogodišnji ugovor.

Asim Zec je rođen 23. januara 1993. godine u Bugojnu. Karijeru je počeo u bugojanskoj Iskri, a već kao junior je otišao u češki Hradec. Nakon dvije godine u Češkoj vratio se u BiH gdje je igrao za Olimpic, Čelik, Velež, Travnik i Slobodu.

U prošloj sezoni je odigrao 29  utakmica za Slobodu, a postigao je devet golova. Za mladu reprezentaciju je odigrao dvije utakmice, a nosio je dres i kadetske i juniorske reprezentacije. Ovaj dvadesettrogodišnjak pored pozicije centralnog napadača, igra i obje krilne pozicije. Zec je dostavio brisovnicu Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona što potvrđuje da je slobodan igrač, te nema smetnji za registraciju fudbalera.

- Osjećam sam veoma sretno, zadovoljan sam što sam došao u najveći klub u BiH. Dobio sam priliku da napredujem dalje u mojoj karijeri i mislim da je ovo bio logičan slijed događaja. Znam da je ovo pravi potez i mogu samo obećati da ću na svakom treningu i u svakoj utakmici dati maksimum - kazao je Zec.

Željin sportski direktor Ćenan je istakao kako je Zecovim dolaskom nastavljeno ciljano dovođenje igrača.

- Doveli smo mladog igrača koji će svojim tehničkim kvalitetima i brzinom donijeti puno našem timu. Nastavljamo ciljano dovođenje igrača, kockicu po kockicu slažemo ekipu za narednu sezonu - rekao je Aldin Čenan.


(Fena/Admir Oručević)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.