21.6.2017. 12:25
4
Marko Mihojević novi kapiten FK Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo dobio je novog kapitena. Stručni štab "Bordo" kluba u utorak je upriličio glasanje među igračima, a prvotimci su izabrali Marka Mihojevića za novog kapitena.

Dvadeset jednogodišnji talentovani defanzivac, koji je rođen u Trebinju imat će priliku da predvodi ekipu Sarajeva na terenu u sezoni 2017./18.

- Izuzetna mi je čast ukazana od mojih saigrača i osjećam se jako sretno. Velika je obaveza, odgovornost, ali i čast nositi kapitensku traku najvećeg kluba u državi i za mene je ovo ogromna motivacija da pružam još bolje partije u dresu voljenog kluba - rekao je novi kapiten FK Sarajevo.

Mihojević je standardni član U-21 reprezenatacije Bosne i Hercegovine, a zahvaljujući svojim borbenim nastupima na kraju protekle sezone dobio je nagradu “Ismir Pintol” od navijača FK Sarajevo.

Također, Mihojević je u proteklih godinu dana dva puta proglašen za najboljeg igrača mjeseca, a u dresu prvog tima Sarajeva odigrao je 52 službene utakmice, uz jedan postignut gol.

Put do prvog tima Sarajeva vodio je Mihojevića kroz Akademiju FK Sarajevo, gdje je pružao sjajne partije i nagovijestio svoj veliki talenat, kojeg je potvrdio u prvom timu koševskog premijerligaša, saopćeno je iz FK Sarajevo.


(Fena/Admir Oručević)

4
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.