23.6.2017. 10:56
1
Muhamed Konjić izabran u UEFA-inu komisiju za fudbal
Proslavljeni bh. fudbaler Muhamed Konjić izabran je u UEFA-inu komisiju za fudbal, piše agencija Patria.


Ova Komisija počet će s radom 1.jula ove godine, a pored nekadašnjeg kapitena naše fudbalske reprezentacije Komisiju će činiti još nekoliko bivših poznatih fudbalera.

Predsjednik Komisije je Davor Šuker iz Hrvatske, a pored Konjića članovi su još Horst Hrubesch iz Njemačke, Stefan Majewski iz Poljske, Goran Bunjevčević iz Srbije i Fadil Vokri s Kosova.

Muhamed Konjić je rođen u Tuzli 1970. godine, a u igračkoj karijeri je nastupa za Famos iz Hrasnice, Slobodu iz Tuzle, Belišče, Zagreb, švicarski Zurich, francuski Monace, te engleske klubove Coventry i Derby County.

U reprezentaciji Bosne i Hercegovine igrao je od samog početka 1995. godine, a do 2006. godine kada se oprostio od reprezentativnog dresa odigrao je 39 utakmica i postigao tri gola.

Članstvo Muhameda Konjića u UEFA-inoj komisiji za fudbal veliko je priznanje kako za Konjića tako i za kompletan naš fudbal. 

(Patria/Amila Alijagić)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.